HUOM! Ohjelmalehden ohjelmakartta ja -kuvaukset sisältävät vanhentunutta tietoa. Ajan tasalla oleva ohjelmakartta ja -kuvaukset löytyvät tältä sivulta.

Ohjelmakartan ja -kuvauksien päivitysloki:
13.10.2019 klo 13:30: Lisätty sunnuntaille ”Hiljaiset hyvät sarjat” -luento ja Animemusa-visa. Siirretty Queen-bändi lauantailta sunnuntaille. Siirretty Soveltajan rap-keikka ja ”Pikaopas hahmon luomiseen” -luento sunnuntailta lauantaille.
16.10.2019 klo 04:36: Vaihdettu sunnuntain ensimmäisen turnauksen peliksi ”Guilty Gear Xrd: Revelator 2”.Akiconin ohjelma juhlistaa luovuutta ja itseilmaisua. Tarjonta sopii kaikenikäisille harrastajille.

Jos et pysty lataamaan ohjelmakarttaa, voit katsoa sen myös täältä.

Käy katsomassa myös tapahtuman tilakartta!

LAUANTAI

AvajaisetKlo 10:30-11:00, Sunti
Muu ohjelma
Akicon 2019 -avajaistapahtuma.

Pikaopas hahmon luomiseen – Klo 11:00-12:15 Sammal
Luento – Ahokana
Kuinka luoda hahmosta visuaalisesti vaikuttavan ja mieleenpainuvan? Entä kuinka kirjoittaa tasapainoinen mutta kiinnostava hahmo? Miten paljon hahmon tausta vaikuttaa hahmon ulkonäköön ja luonteeseen?
Luennolla käydään läpi laaja-alaisesti ja konkreettisin esimerkein hahmon luomiseen liittyviä prosesseja, teoriaa ja kuoppia, johon hahmon suunnittelussa voi tahattomasti tippua. Luennon sisältö on mahdollista soveltaa niin originelli- kuin fanihahmoihin.

Soveltaja rap-keikka – Klo 12:00-12:30 Sunti
Esitys – Soveltaja
Rokkikoulun opiskelija Soveltaja esittää säveltämäänsä rap-tuotantoaan.

Smash Ultimate -turnausKlo 12:00-14:00, Sauna
Kilpailu
Lisätietoa turnauksesta täältä.

Lyhyt opas teehen 2.0Klo 12:30-13:00, Sammal
LuentoHannele ”Edelyne” Tervo
Millaista teetä Japanissa juodaan ja miten sitä valmistetaan oikein? Teeharrastaja johdattaa lyhyesti tämän kiehtovan juoman maailmaan. Luento on aiemmin pidetty mm. Matsuconissa.

CosplaykisaKlo 13:30-14:30, Sunti
Esitys
Tule ihastelemaan conittajien ihastuttavia pukuja yksilö- ja pukudesing-sarjoissa!

Kirjoittajamiitti – Klo 14:15-15:00, Sammal
Miitti – Mia Myllymäki
Tervetuloa kirjoittajamiittiin kohtamaan muita kirjoittajia! Tapaamisessa on tarkoitus tutustua ja jutella kirjoittamisesta muiden kirjoittajien tai kirjoittamisesta kiinnostuneiden kanssa. Ei siis haittaa, vaikka olisit vasta kiinnostunut kirjoittamisesta. Myöskään lajilla ei ole väliä – mukaan mahtuvat niin lyhyen kuin pitkän proosan kirjoittajat, runoilijat, roolipelikirjoittajat ja muut oudot kynäniekat kuin myös realistit, kauhu-, tieteis- ja fantasiakirjoittajat, chick lit – ja YA-kirjoittajat jne. Keskustelujen sisältö riippuu osallistujista ja tarkoitus on käsitellä asioita, jotka kiinnostavat paikallaolijoita. Tapaamisessa voidaan suunnitella myös kirjoittajapiirin perustamista. Miitin vetää kirjailija Mia Myllymäki.

Tekken 7 -turnaus – Klo 15:00-17:00, Sauna
Kilpailu
Lisätietoa turnauksesta täältä.

Anime-visa – Klo 15:30-16:00, Sammal
Visailu – Dankki
Onko anime lähellä sydäntäsi? Katsotko aina kauden uusimmat sarjat yhdeltä istumalta? Vai keskitytkö mieluummin vähän tunnetuimpiin klassikoihin? Tunnistaisitko animesarjan vaikka unissasi, jos sinulle annettaisiin pieni pätkä sen juonesta? Tule ottamaan selvää!
Anime-visa on leikkimielinen visailu, johon ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä ennen ohjelman alkua. Tervetuloa myös seuraamaan katsomosta visan etenemistä.

Nintendo-tietovisa – Klo 16:30-17:15 Sammal
Visailu – JoneZi
Tiedätkö paljonkin Nintendosta ja sitä ympäröivistä asioista?
Tule ja testaa tietosi JoneZin tietovisassa aiheesta, jossa varmasti kaikki saavat jotain oikein. Mutta vain todelliset mestarit voivat saada täydet pisteet.

SUNNUNTAI

Hiljaiset hyvät sarjat – Klo 10:30-11:45 Sammal
Luento – Siikkubutt, Taruto
Luennolla käydään keskustelua ja annetaan vinkkejä sairaan hyvistä, katsomisen arvoisista anime- ja mangasarjoista, joita ei ehdotella tarpeeksi. Lisäksi luennolla jaetaan vinkkejä animepaljouden kanssa kamppailuun.

Guilty Gear Xrd: Revelator 2 -turnaus – Klo 12:00-14:00 Sauna
Kilpailu
Lisätietoa turnauksesta täältä.

Animemusa-visa – Klo 14:30-15:15 Sammal
Visa – Siikkubutt, Taruto
Oletko animemusiikin virtuoosi? Tule ottamaan siitä selvää leikkimieliseen kisaan, jossa pääset testaamaan animemusiikin tietämystäsi! Et tarvitse muuta kuin mobiililaitteen matkalla maailmanvalloitusta kohti!

Fanfic-tukiryhmä – Klo 13:00-14:15 Sammal
Keskustelupiiri – Elekku
Rakastatko fanficcejä, muttet ole vielä uskaltanut aloittaa omaasi? Olisiko sinulla intoa kirjoittaa, mutta writer’s block pilaa kaiken? Ohjelmassa tutustutaan ensin erityyppisiin fanficceihin ja pohditaan, mikä luo hyvän ficcin. Tämän jälkeen puhutaan fanficcien kirjoittamisesta keskustelupiirimäisesti. Voidaan keskustella mm. kirjoittamisen voimavaroista ja pohtia yhdessä ficci-ideoita.

Cosplaydeitti – Klo 14:30-15:30 Sunti
Esitys – Deittiheittiöt
Cosplaydeitti on leikkimielinen seuranhakuohjelma, jossa osallistujat esittävät hahmojaan. Ohjelma on parodia televisioissa pyörineestä Napakymppi-ohjelmasta ja siinä voi tapahtua mitä tahansa. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan tai tule katsomaan!

Yllärikombo – Klo 15:00-17:00 Sauna
Kilpailu
Lisätietoa turnauksesta täältä.

Noragami – Rajaviivan toisella puolen – Klo 15:30-16:30 Sammal
Luento – Susanna
“Hello! Thank you for calling! Fast, affordable, and reliable! Delivery God Yato, at your service!”
Noragami – Rajaviivan toisella puolen -luennolla tutustutaan Noragamin maailmaan ja puhutaan mm. sen teemoista sekä siitä, miten sarja on adaptoinut shinto-uskonnon jumalia moderniin Japaniin.
Luento saattaa sisältää spoilereita animesta.

Queen-bändi – Klo 16:30-17:00, Sunti
Esitys
Tule seuraamaan Rokkikoulun tarjoamaa Queen-settiä!
Huom! Ohjelma on englanninkielinen!

Päättäjäiset – Klo 17:30-18:00 Sunti
Muu ohjelma
Akicon 2019 -päättäjäiset

JATKUVA OHJELMA

Täältä pääsee lukemaan jatkuvasta ohjelmasta tarkemmin!

Aarrejahti – la klo 10:30 – su 17:30, Info
KilpailuHamajo
Leikkimielinen aarrejahti, jota voi pelata conittamisen lomassa. Nouda tehtävälappu infosta ja suorita tehtävät!

Karaoke – la klo 10:30 – su 17:30, Kantarelli
Muu ohjelma

Videopelihuone – la klo 10:30 – su 17:30, Sauna
Muu ohjelma